Raideliikenteen meluesteet

Soundim Oy:n raideliikenteen meluntorjuntaratkaisun keskeinen innovaatio on torjua melu jo sen alkulähteillä. Merkittävin raidemelun osatekijä on junan pyörien ja kiskon välisen kontaktin aiheuttama ääni.  Soundimin kehittämä innovaatio vähentää ratamelua heti raiteen läheisyydessä matalalla meluesteellä. Näin säilytetään matkustajille mahdollisuus ihailla kauniita Suomen maisemia matkustaessaan junalla, sen sijaan että he tuijottaisivat vain yksitoikkoista seinää radan vieressä.

Soudimin tuotteet on rakennettu kevyestä ja kierrätettävästä alumiinirakenteella. Tuotteiden melunvaimennus on testattu VTT:n (nykyisin tunnetaan nimellä Eurofins) laboratoriossa, näin varmentaen alan parhaisiin kuuluvan vaimennuskyvyn.

Kevyt, modulaarinen rakenne mahdollistaa kustannustehokkaan asennuksen ja matalan perustamiskustannuksen, sekä monipuoliset ulkonäölliset vaihtoehdot asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Ilkivallan estämiseen on panostettu erityisen paljon, esimerkiksi graffiteja ehkäisevällä verkkorakenteella (lisävaruste) ja piilotetuilla ruuviliitoksilla.

Tuotteet on mahdollista toteuttaa heijastavana tai absorboivana, kohteen vaatimuksen mukaisesti.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös puurunkoiset ratkaisut, läpinäkyvät seinät ja luonnollisesti mahdollisuudet toteuttaa pinnan koristeratkaisut asiakkaan toivomuksen mukaisesti.

Ominaisuudet (klikkaa saadaksesi lisätietoja):

h

Soundimin erinomainen melunvaimennuskyky perustuu siihen, että melu sekä absorboituu (vaimenee) että estyy jo lähellä päämelun lähdettä rautatieliikenteessä.

h

Kenttätestimittausten mukaan este vaimentaa suurtaajuista pyörämelua merkittävästi ja melun kokonaisvaimennus voi olla yli 10 dBA.

h

Soundim meluaita ei vain estä melun leviämistä ympäröivään ympäristöön, vaan se innovatiivisen rakenteensa ansiosta myös vaimentaa melua tehokkaammin kuin tyypilliset kovarakenneratkaisut (kuva laboratoriomittauksesta).

h

Laboratoriomittausten perusteella sen äänieristysluokitus on B3 ja se kuuluu myös parhaaseen absorptioluokkaan A4. Testit suoritettiin VTT:ssä, Suomen kansallisessa testauslaboratoriossa, 2014

h

Kaiteen pohja toimii kaapelikanavan pohjana.

Este-elementit toimivat kanavan yläpäänä. Tarvittaessa kaapelikanavaan pääsee käsiksi kallistamalla elementtejä.

 

h

Saranamekanismi mahdollistaa este-elementtien laskemisen yksitellen tai jopa poistamisen.

h

Soundim meluesteet eivät vaadi erillistä perustusta, sillä este kiinnitetään suoraan ratapenkereeseen ruuvipaaluilla. Näin minimoidaan sekä kustannuksia että ympäristölle aiheutuvaa rasitusta.

h

Rakenne perustuu 2- tai 4-metrisiin kevytelementteihin, joita voidaan käyttää myös kaarteissa.

h

Pienen painonsa ansiosta este on helppo asentaa myös erilaisiin rakenteisiin, kuten siltoihin erikoiskiinnikkeillä.

h

Soundim elementit voidaan suojata ilkivaltaa vastaan, joko molemmin puolin rakennetta tai vain toiselta puolelta.

h

Verkko ehkäisee tehokkaasti elementtien vahingoittamista tai graffitien piirtämisen.

Melun vähentäminen:

10 dBA +/- 2 dBA (SFS-EN ISO 3095, 7,5 m / 1,2 m)

Melunvaimennus:

13 dBA (luokka A4)

Äänieristys

30 dBA (luokka B3)

4 m elementti:

(P) 4040 mm, (K) 1039 mm, (S) 240 mm, (L) 238 kg

2 m elementti:

(P) 2040 mm, (K) 1039 mm, (S) 240 mm, (L) 150 kg

Materiaalit

Alumiinia, terästä ja kierrätettyä PET-kuitua

Väri

Räätälöity RAL-paletista (vakioväri RAL 7040)